Karaman İl Müftülüğü

karaman@diyanet.gov.tr

karamanaile@diyanet.gov.tr

ERMENEKTE KUR'AN ZİYAFETİ

Karaman İl Müftümüz Nuri DEĞİRMENCİ'nin gayretleri ile gerçekleştirilen Kur'an Ziyafetlerinin 5. si Ermenek İlçesi Kapalı Spor salonunda 10.06.2011 Cuma günü yapıldı. Ermenek İlçe kasaba ve köylerinde  okunan 465 hatmi şerifin duası  yapıldı. 17.06.2011 Cuma  günü Karaman’ın ve Konya’nın seçkin hafızlarından Mehmet ŞİMŞEK  (Karaman Kadirhane Camii İmam Hatibi), İlyas BALOĞLU  (Karaman Hisar Kur'an Kursu Öğreticisi), Mehmet CABA (Konya Hacıveyiszade Camii İmam Hatibi), Osman ÖZCAN (Konya Mevlana Camii İmam Hatibi), Mevlüt KÜÇÜKGÖZLÜ (Konya İplikçi Camii Müezzin-Kayyımı), Mehmet ERARABACI (Konya Konservatuar Mezunu) katıldılar.

İl Müftümüz Nuri DEĞİRMENCİ yaptığı konuşmada “ Ermenek İlçemizde vatandaşlarımızın köyde, kentte, evde, iş yerinde, camilerde okummuş oldukları Hatmi Şeriflerin duasını yaparken, Kur’an Ziyafetiyle bu programı taçlandırdıklarını, halkımızın okumuş olduğu Hatmi Şeriflerin sayısını bir ayda 500 küsüre çıkması, yöre halkının Kur’anı Kerime olan ilgi ve iştiyakını bize gösterdi. Katılımın son yılların en yoğunu olmasının mutluluk verdiğini,  18 Mart Cuma günü Kâzımkarabekir ilçesinde, Nisanda Ayrancı ve Sarıveliler İlçelerinde yapılan Kur’an Ziyafetlerin 5.sini Ermenek’te bu gün gerçekleştireceğiz inşallah dedi. Ermenek halkının büyük katılımlarından dolayı teşekkür etti.”

Programa İl Müftümüz Nuri DEĞİRMENCİ, Ermenek Belediye Başkanı Necati AKPINAR, İl Müftü yardımcıları Mustafa KINAY, Ziyaeddin KIRBOĞA, İlçe Müftüleri, din görevlileri, kalabalık halkın katılımı ile gerçekleştirildi. Okunan Hatimlerin duasını İl Müftü Yardımcısı Mustafa KINAY yaptı.

Programın sonunda katılımcılara plaket takdim edildi.

Haber Kaynak : Karaman Müftülüğü

Nuri DEĞİRMENCİ